JADID ADABIYOTIDA VATANPARVARLIK VA MILLATPARVARLIK G’OYALARI - Lobar Mardonova; Sevinch Abirova (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTASIYA: Ushbu maqolada xalq uchun, millat uchun jon kuydirgn allomalarimiz,buyuk mutaffakkirlarimiz haqida ma’lumotlar berilgan. Jadidchilarmizning qilgan ishlari xalq uchun ko’rsatgan fidoiyliklarini munosib o’rinda baholashga arziydi.Yangi ilk bor ochilgan, kutubxonalar yangi ochilgan maktablar ham, bizning jadidlar tomonidan ochilgan va xalqga ilm bilim berish yo’lida foydalanilgan.