“YUSUF VA ZULAYHO” DOSTONIDA ZULAYHO OBRAZIGA TAVSIF - Abobakirova Xayriniso (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq ogʻzaki ijodi na’munalaridan biri boʻlgan “Yusuf va Zulayho” dostonidagi Zulayho obrazi tahlil qilinadi. Zulayhoning Yusufga boʻlgan muhabbatini va nafratini keyunchalik esa Allohga boʻlgan ishqini qanday ta’riflanganini chuqurroq yoritib beradi. Maqolada Zulayho oʻz nafsiga yengilgani Yusufga erishish uchun hech narsadan qaytmaganligi haqida ham aytib oʻtiladi.