SO‘FI OLLOYORNING “SOBAT UL-OJIZIN” ASARIDA SHARIAT ILMINING ZARURLIGI MASALASI - Xolmurodova Odinaxon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: “Sabotul ojizin” asari XVII–XVIII asrlarda yashagan So‘fi Ollohyor ijodiga mansub bo‘lib, musulmonning e’tiqodi, amaliy ibodatlari va ma’naviy kamolotini sodda, xalqchil tilda yoritadi. Asarda shariat ilmlari uch qismga — aqida, amal va haqiqatga ajratilib, ularning uzviy bog‘liqligi va qalb bilan uyg‘unligi ta’kidlanadi. Muallif e’tiqodning mustahkamligi, shariatga rioya va qalb pokligini haqiqiy buzuruk insonning asosiy mezoni sifatida ko‘rsatadi. Asar nafaqat tasavvufiy, balki fiqhiy va axloqiy ta’limiy qadriyatlarni ham o‘zida mujassam etadi.