“BOBURNOMA” ASARIDA BADIIY OBRAZLAR VA ULARNING ESTETIK AHAMIYATI - Xolmurodova Odinaxon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida badiiy obrazlar qanday yaratilgani, ularning turlari va funksiyalari tahlil qilinadi. Muallifning estetik idroki va badiiy tafakkuri orqali tarixiy voqealar, shaxslar, tabiat manzaralari, jang va safar sahnalari hamda ichki ruhiy kechinmalar badiiy tarzda jonlantirilganligi ko‘rsatiladi. Shuningdek, Boburning hayotiy haqiqat va badiiy tasavvur uyg‘unligini ta’minlab, o‘quvchiga muayyan g‘oyaviy va estetik mazmunni yetkazishdagi mahorati yoritiladi.