INTEGRAL TENGLAMALAR NAZARIYASI: NAZARIY ASOSLAR VA QO‘LLANILISH IMKONIYATLARI - Anvarova Husniyagul Hamrali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada integral tenglamalar nazariyasining matematik asoslari, funksional analiz bilan bog‘liqligi, Fredholm va Volterra turidagi tenglamalar xususiyatlari hamda ularning tabiiy fanlar, fizika va muhandislikdagi amaliy qo‘llanilishlari tahlil qilinadi. Integral tenglamalarning yechim mavjudligi va yagonaligi, yadroning xossalari hamda sonli yondashuvlar asosiy e’tiborda bo‘ladi. Tadqiqot natijalari integral tenglamalarning zamonaviy ilmiy-texnik jarayonlarni modellashtirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.