UMUMIY O‘RTA TA’LIM RAHBARLARI ORASIDAGI QO‘RQUVLARNING O‘ZIGA XOSLIGI - Zafarova Nargiza Anvarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalari rahbarlari orasida uchraydigan qo‘rquvlarning psixologik xususiyatlari, ularning kelib chiqish sabablari va boshqaruv jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Ta’lim muassasasi rahbarlari duch keluvchi tashkiliy bosim, nazorat organlari talablari, jamoa bilan ishlash jarayonida yuzaga keladigan muloqot muammolari hamda ijtimoiy kutishlar natijasida shakllanadigan qo‘rquvlarning o‘ziga xos jihatlari yoritib beriladi. Shuningdek, qo‘rquvni kamaytirish va liderlikni mustahkamlashga qaratilgan metodik tavsiyalar ham berilgan.