FUQAROLAR MUROJATINI KO‘RIB CHIQISH TARTIBI VA FUQAROLARNING MUROJAAT QILISH HUQUQINING KAFOLATLARI - Kucharov Nurmuhammad Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fuqarolarning murojaat qilish huquqi, murojaatlarni ko‘rib chiqish tartibi va ularning amaliy ahamiyati huquqiy hamda nazariy nuqtai nazardan chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda davlat organlarining javobgarligi, murojaatlarni ko‘rib chiqish mexanizmlarining samaradorligi va fuqaroviy faollikni kuchaytirishdagi o‘rni yoritilgan. Maqola fuqarolar murojaatlarining demokratik boshqaruvdagi o‘rni va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi ahamiyatini ilmiy asosda ochib beradi.