“NUTQIDA BUZILISHLARI BO‘LGAN BOLALARNING SHAXS VA SHAXSLAR ARO MUNOSABATI XUSUSIYATLARI” - Kirgizaliyeva Muxlisaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola nutq buzilishlari (masalan, dizartriya , duduqlanish, fonologik buzilishlar) bo‘lgan maktabgacha va kichik maktab yoshidagi bolalarning shaxsiy rivojlanish xususiyatlari hamda ijtimoiy-shaxslararo munosabatlarini tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqot nutqiy qiyinchiliklarning bolaning o‘z-o‘zini anglash, emotsional barqarorlik va tengdoshlar bilan integratsiya darajasiga ta’sirini o‘rganadi.