OGAHIYNING TARIXNAVISLIKKA QO’SHGAN HISSALARI. - Usmonova Hovoxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrning taniqli tarixshunosi Ogahiyning tarixshunoslik sohasidagi faoliyati va uning asarlari tahlil qilinadi. Ogahiy asarlarida O‘zbekiston va Markaziy Osiyo tarixi, siyosiy va ijtimoiy voqealar, shuningdek, mahalliy madaniyat va urf-odatlar bilan bog‘liq masalalar keng yoritilgan. Maqolada uning tarixiy manbalarni tadqiq qilish usullari, faktlarni tekshirish va ularni ilmiy mantiq asosida tahlil qilish yondashuvlari ham ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, Ogahiyning ilmiy merosi va zamonaviy tarixshunoslikdagi o‘rni xulosalarga keltiriladi.