TURDI FAROG’IY G’AZALLARI VA MUXAMMASLARI TAHLILI - Abdurashidova Mohinur (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada XVII asr o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri — Turdi Farog‘iy ijodining poetik xususiyatlari tahlil qilindi. Shoirning g‘azal va muxammaslari badiiy-uslubiy jihatdan o‘rganilib, ularning til, tasvir, mazmun va ruhiy qatlamlari yoritildi. Farog‘iy lirikasida xalqona til, samimiy muhabbat kechinmalari, ijtimoiy adolatsizlikka munosabat, falsafiy mushohada va satirik ohang uyg‘unligi ochib berildi. Tadqiqot davomida shoir asarlarida uchraydigan badiiy vositalarning tabiiyligi va poetikta’sirchanligi tahlil qilinib, Farog‘iy ijodining o‘zbek mumtoz adabiyotidagi o‘rni ilmiy asosda dalillandi.