YOSHLAR ORASIDA STRESS HOLATLARINI YUZAGA KELISHI HAMDA DIAGNOSTIKA QILISH - Ravshanova Nigora Shuxratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Stress – bu organizmning har qanday xavf, bosim yoki noxush holatlarga javoban namoyon bo‘ladigan fiziologik va psixologik reaksiyasidir. U qisqa muddatli (akut stress) yoki uzoq muddatli (surunkali stress) shakllarda bo‘lishi mumkin. Surunkali stress holatlari vaqt o‘tishi bilan yurak-qon tomir, endokrin, ovqat hazm qilish va immun tizimlarida turli buzilishlarga olib keladi.