XX ASRNING 1930–1980-YILLARIDA O‘ZBEKISTON RANGTASVIR SAN’ATI - Abduqaxorova Muslima Mirzabahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XX asrning 1930–1980-yillarida O‘zbekiston rangtasvir san’atining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sovet davri mafkurasi ta’sirida yuzaga kelgan badiiy yo‘nalishlar, ijtimoiy realizm uslubi hamda milliy an’ana va zamonaviy tasviriy vositalarning uyg‘unlashuvi yoritiladi. Shuningdek, davr rangtasvirida yetuk ijodkorlarning badiiy izlanishlari, mavzu va janrlarning kengayishi, rang va kompozitsiya yechimlaridagi o‘zgarishlar tahlil etiladi. Maqolada O‘zbekiston rangtasvir san’atining mazkur davrdagi o‘ziga xos xususiyatlari va uning keyingi rivojiga ko‘rsatgan ta’siri ochib beriladi.