BANK KREDIT MUNOSABATLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASIDAN FOYDALANISH YO`LLARI - Muxitdinov Ikromjon Xamid O'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bank kredit munosabatlarini takomillashtirishda rivojlangan mamlakatlar tajribasidan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Rivojlangan davlatlarda kreditlash tizimining samarali mexanizmlari, risklarni boshqarish usullari, kredit resurslaridan oqilona foydalanish hamda bank tizimi barqarorligini ta’minlashga qaratilgan ilg‘or yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu tajribalarni milliy bank tizimiga moslashtirish imkoniyatlari va ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri asoslab beriladi.