XORIJIY INVESTITSIYANI JALB QILISHDA DAVLAT SOLIQ SIYOSATI - O’rmanjanova Mohina Tohirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maskur maqolada O’zbekiston Respublikasida xorijiy investitsiyalarni jalb etishda davlat soliq siyosatining o’rni va ahamyati yoritilgan. So’nggi yillardasoliq tizimining soddalashtirilishi, imtiyozlarning kengaytirilishi handa stavkalarning pasaytirilishi xorijiy sarmoyadorlar uchun qulay sharoit yaratigani ta’kidlangan, huquqiy barqarorlik va shaffof masalalarda mavjud malumotlar ham tahlil etilgan. Maqolada soliq imtiyozlarining investitsiyalar hajmini oshirishdagi roli, xalqaro tajribaga asoslangan soliq siyosati modellari hamda uzoq muddatli investitsiyalarnijalb etish mexanizimlarini takomillashtirish takliflar keltirilgan.