ISLOM MOLIYASI MOXIYATI VA UNING ZAMONAVIY IQTISODAGI O`NI - Boydedayev Sirojiddin Qobiljon O'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
So`ngi o`n yiliklada global iqtodiy tizida islom moliyasi tobora tta ahamiyat kasb etoqda,Islom moliyasi bu sharat tamoyillariga asoslangan adolat,halolik va ijtimoiy mas`uliyatga targ`ib qiluvchi moliyaviy tizimdur. U nafaqt musulmon mamlakatlarda, balki yevropa v Osiyoning rivojlangan davlatlarda ham keng o`rganilmoqda, Islom moliyasi tizim orqali iqtisodiy faoliatini axloqiy tamoyillar asosidqa yuritish moliyaviy barqarorchikikni taminlash va ijtimoiy tenglikni mustahkamlash ko`zda tutiladi.