GEMOFILIYA KASALLIGI UNING ETIOLOGIYASI, PATOGENIZI, KLINIKASI, TASHXISI VA DAVOLASH TAKTIKASI - Isroilov Islom Tirkash o’g’li; Xudaynazarova Nozima Komiljon qizi; Rejamurodova Laylo Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqola gemofiliya kasalligining irsiy xususiyatlari, patogenezi, klinik belgilari va tashxis qo‘yish usullarini o‘rganishga qaratilgan. Shuningdek, gemartroz, qon ketishlari va ularni davolashda yangi va liofillangan zardob, antigenofil globulin, kriopresipitat hamda bemorlarni doimiy dispanser nazoratida ushlab turish masalalari yoritiladi.