GIPERTONIYA BELGILARI VA DAVOLASH METODIKASI - Isroilov Islom Tirkash o’g’li; Xudaynazarova Nozima Komiljon qizi; Rejamurodova Laylo Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arterial gipertoniya kasalligining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, tashxislash va davolash usullari yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi gipertoniyaning inson salomatligiga ta’sirini tahlil qilish va uning oldini olish yo‘llarini ko‘rsatishdan iborat. Maqolada ilmiy adabiyotlar tahlili usulidan foydalanilgan. Olingan natijalar gipertoniyani erta aniqlash va asoratlarni kamaytirishda muhim ahamiyatga ega.