SHARQONA MA’NAVIY TARBIYA VA G‘ARB PSIXOLOGIK YONDASHUVLARINING BOLALIK DAVRIDAGI UYG‘UNLIGI - O'ktamova Durdona Dilshodbek qizi; Bektasheva G.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sharq va G‘arb madaniyati uzoq asrlar davomida inson tarbiyasi hamda psixologiyasi sohasida o‘ziga xos yondashuvlarni shakllantirganligi haqida fikrlar yoritilgan. Ma’lumki, har ikki hudud taraqqiyotiga ta’sir qilgan ijtimoiy-iqtisodiy, tarixiy hamda madaniy omillar natijasida bolalik davri ulg‘ayish, shaxs shakllanishi va atrof-muhit bilan munosabatlarda turlicha uslub hamda qadriyatlarni yuzaga keltirdi. Bugungi globallashuv va ilm-fan taraqqiyoti sharoitida ushbu ikkita boy yo‘nalishning uyg‘unlashuvi, ayniqsa, avlod tarbiyasida yangi, mukammal model shakllanishiga turtki bo‘lyapti.