MOTIVATSIYA VA UNING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI - Bekmirzayeva Saodatoy Kozimjon qizi; Soibjonova Munisa Sanjarbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada motivatsiya tushunchasi, uning psixologik mohiyati hamda inson hayotidagi ahamiyati yoritib berilgan. Motivatsiyaning shaxs faoliyati, maqsadga intilishi va muvaffaqiyatga erishish jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiya turlari, ularning inson xulq-atvori va shaxsiy rivojlanishiga ta’siri haqida fikr yuritilgan. Maqola motivatsiyani shakllantirish va mustahkamlash orqali insonning o‘z imkoniyatlarini to‘liq namoyon etishiga erishish mumkinligini ko‘rsatib beradi.