TADBIRKOR – ELGA MADADKOR - Mamadaliyeva Marhaboxon Raxmonaliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola tadbirkorlikning jamiyat hayotidagi, ayniqsa, aholi farovonligini oshirish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi rolini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada tadbirkorlarning nafaqat iqtisodiy o‘sishni ta’minlovchi, balki yangi ish o‘rinlari yaratish, xayriya va ijtimoiy loyihalar orqali elga madadkor bo‘luvchi asosiy kuch ekanligi yoritiladi. Tadqiqot iqtisodiy rivojlanishning zamonaviy sharoitlarida tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari va uning ijtimoiy mas’uliyatini oshirish usullarini muhokama qiladi.