TRANSPORT LOGISTIKASIDA ISPAN TERMINLARINING QO‘LLANILISHI - G. SABIROVA; R.RAXMONOV (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada transport logistikasida ispan tili terminlarining shakllanishi, qo‘llanish sohalari, xalqaro logistika tizimidagi roli va o‘zbek tilida ekvivalenti mavjud bo‘lmagan terminlarning tarjima muammolari yoritiladi. Shuningdek, global logistika, multimodal tashishlar va xalqaro savdo jarayonlarida ispan terminologiyasining ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Transport- logistika klasteri bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar va ularni holatini organgan holda, xorij tajribalarini qo‘llash amaliyoti atroflicha yoritilgan. Shuningdek, rivojlangan mamlakatlarda transport logistika klasterlar boyicha tajribalar tahlil qilingan. Shulardan kelib chiqqan holda maqolada xorij tajribalarini organish va mamlakatimizda samarali qollash masalalari oz aksini topgan. Jumladan, Ispaniya, Finlyandiya, Yaponiya, Rossiya, Qozogiston kabi mamlakatlarda transport-logistika klasteri bo‘yicha tajribalari qiyosiy tahlil qilinib uni O‘zbekistonda qo‘llash uchun bir qator tavsiyaiar berilgan.