ALISHER NAVOIYNING “ ASHRAQAT MIN…” G‘AZALINING TAVSIFI VA ARAB TILINING O‘RNI. - Asatillayeva Xadicha Rauf qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va g‘azal an’anasining sultoni Alisher Navoiyning “Ashraqat min…” nomli g‘azali ilmiy jihatdan tahlil qilinib, unda arab tilining qo‘llanishiga xos jihatlar o‘rganiladi. Mazkur g‘azal orifona (tavsifiy- falsafiy) turga mansub bo‘lib, unda shoirning falsafiy va tasavvufiy qarashlari chuqur hamda har tomonlama yoritilgan. Maqolada Alisher Navoiy g‘azalning badiiy ifodaviyligi va mazmuniy teranligini oshirish maqsadida arab tili unsurlaridan mohirona foydalangani ko‘rsatib beriladi.