SAN’AT VA RUHIYAT: CHIZMACHILIKDA INSON HISSIYOTLARINI IFODALASH - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Kuchmurodova Dilrabo Ismatullo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada san’at va ruhiyat o‘rtasidagi bog‘liqlik hamda chizmachilik orqali inson hissiyotlarini ifodalash masalasi yoritilgan. Chiziq, shakl va ranglar orqali ruhiy holatning aks etishi, rassomning ichki kechinmalari va tasvir o‘rtasidagi uyg‘unlik haqida fikrlar bayon etiladi. Shuningdek, chizmachilikning inson ruhiyatiga ijobiy ta’siri va uning tinchlantiruvchi ahamiyati ochib beriladi. Maqola tasviriy san’atga qiziquvchilar va talabalarga mo‘ljallangan.