KUTUBXONA UCHUN MALUMOTLAR BAZASINI LOYIHALAR - Matrasulova Qurvonjon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kutubxona uchun ma’lumotlar bazasini loyihalash masalasi bugungi kunda muhim ahamiyat kasb etadi. Kitob fondi boy bo‘lgan kutubxonalar faoliyatining samarali yuritilishi uchun axborot texnologiyalaridan keng foydalanilmoqda. Yangi vazifalar kutubxonani zamonaviy ravishda boshqarish, kitoblar va ularning harakatini hisobga olish, o‘quvchilarga qulay sharoitlar yaratish, axborotni tezkor izlash imkonini oshiradi. Shu boisdan ham kutubxonada barcha ma’lumotlarning yagona tizimi – ma’lumotlar bazasi mavjud bo‘lishi zarur bo‘lib, bu bilan doimiy tartib va aniqlikka erishiladi.