SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA MOLIYAVIY KIBERXAVFLARNI ANIQLASHNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Shermatov Axlidin Sharobiddin o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annоtatsiya: Ushbu maqolalar kiberxavflarni boshqarish tizimlarining amaliy ishlab chiqilishi va joriy etilishida Sun (SI) texnologiyaning kontseptual asoslari tahlil etiladi. Moliyaviy sektorda firibgarlik (firibgarlik), fishing (o’g’irlash) va boshqa kibertahdidlarning tezkor evolyutsiyasi jarayoni, an’anaviy imzo-asosidagi himoya mexanizmlari samarali samaradorlikni ta’minlay olmaydi. Tadqiqot SIning adaptiv, dinamik va ma’lumotlarga yo’qotilganligini tahlil qiladi. Maqolada katta hajmdagi ma’lumotlarni (Big Data) qayta ishlash, real vaqt rejimida qaror qabul qilish hamda tizimlarning doimiy o’z-o’zini o’rganish (Continuous Learning) uchun muhokama qilingan.