RANG PSIXOLOGIYASI VA RASSOMNING ICHKI DUNYOSI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Holiqulova Fotima Yangiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rang psixologiyasining inson ruhiy holatiga, ayniqsa rassomning ichki dunyosiga ta’siri ilmiy-psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Ranglar nafaqat estetik vosita, balki shaxsning his-tuyg‘ulari, kechinmalari va psixologik holatini ifodalovchi kuchli ramz sifatida qaraladi. Shuningdek, ranglar orqali rassomning ichki kechinmalari, ruhiy holati, stress, quvonch, xavotir, umid kabi hislarning ifodalanishi yoritib beriladi. Maqolada rang psixologiyasining san’at terapiyasi, estetik idrok va ijodiy tafakkur bilan bog‘liqligi ham ilmiy asosda tahlil qilinadi.