DAVLAT BUDJETI DAROMADLARI VA ULARNING SHAKLLANISH MANBALARI - Yuldasheva Umida; Negmurodova Mulkiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tadqiqotda budjet daromadlarining asosiy tarkibiy qismlari - soliq tushumlari, soliqdan tashqari daromadlar, bojxona tushumlari va davlat mulki daromadlari - aniqlanib, ularning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati ko‘rsatiladi. Shuningdek, budjet daromadlarini shakllantirish mexanizmlarining samaradorligi, ularning o‘sish sur’atlari va diversifikatsiya imkoniyatlari tahlil qilinib, mamlakat fiskal siyosatining istiqbolli yo‘nalishlari ko‘rsatiladi.