IQTISODIY SOHANI BOSHQARISH VA TARTIBGA SLISHNIING MA’MURIY VA IQTISODIY USULLARI VA VOSITALARI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Abdukarimov Islom Abduvoxid o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada iqtisodiy sohani boshqarish va tartibga solishda qo‘llaniladigan ma’muriy va iqtisodiy usullar hamda vositalarning mohiyati, ta’sir mexanizmlari va samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida iqtisodiy tartibga solishning fiskal, pul-kredit, investitsion va tashqi iqtisodiy instrumentlari tizimli yondashuv asosida o‘rganilib, ularning bozor mexanizmlariga qisqa va uzoq muddatli ta’siri baholanadi. Shuningdek, iqtisodiy usullarni ma’muriy choralar bilan qiyoslash orqali ularning ustun va zaif jihatlari aniqlanadi hamda davlat iqtisodiy siyosatini takomillashtirishga doir ilmiy xulosalar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari iqtisodiy boshqaruv samaradorligini oshirish, bozor islohotlarini chuqurlashtirish va ilmiy-amaliy tadqiqotlarda foydalanish uchun muhim ahamiyat kasb etadi.