MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQ BUZILISHLARINI ERTA ANIQLASH - Jo’rayeva Muattar Abdumajit qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqning rivojlanishi ularning umumiy psixologik va ijtimoiy rivojlanishi bilan chambarchas bog‘liqdir. Nutq buzilishlarini erta aniqlash bolaning so‘z boyligini oshirish, ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish va kelajakda o‘quv jarayoniga tayyorgarlikni yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Mazkur maqolada nutq buzilishlarining turlari, ularni aniqlash metodlari, shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarda erta diagnostika qilishning asosiy yo‘llari va metodologik tavsiyalari ko‘rib chiqiladi.