MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJTIMOIY-EMOTSIANAL KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHDA O’YIN FAOLIYATINING O’RNI - Mamatqulova Go'zal Abduraim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda ijtimoiy-emotsional ko’nikmalarni rivojlantirishda o’yin faoliyatining o’rni juda katta ahamiyat kasb etadi. Mazkur yosh davri bola shaxsining shakllanishi, ularning tashqi muhitga moslashuvi, ijtimoiy muhitni o‘zlashtirishi uchun muhim bosqich hisoblanadi. Maktabgacha yoshli bolalarda ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalar shakllanishining asosi o‘yin faoliyatida yotadi. O‘yin faoliyati bolaning tengdoshlari va kattalar bilan muloqotga kirishishiga, ularning his-tuyg‘ularini ifoda etishiga, boshqalarning his-tuyg‘ularini idrok etishiga yordam beradi.