MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA “MONTESSORI METODIKASI”NI JORIY ETISHNING PEDAGOGIK SHART- SHAROITLARI - Shayzakova Xurshida Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: XXI asrda ta’lim jarayoniga zamonaviy, innovatsion pedagogik texnologiyalarning joriy etilishi har qachongidan ham muhim bo‘lib bormoqda. Maktabgacha ta’lim jarayonini takomillashtirishda Montessori metodikasini tatbiq etish dolzarb vazifalardan biridir. Yangi pedagogik usullar, jumladan, Montessori metodikasining asosiy maqsadi bolalarni tabiiy rivojlanishini rag‘batlantirish, ularda mustaqil fikrlash, o‘z-o‘zini boshqarish va shaxsiy faollikni oshirishdir. Mazkur metodika asoschisi Mariya Montessori bolalar tarbiyasida muhit, mustaqillik va tashabbuskorlik masalalariga alohida e’tibor qaratgan.