MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING TA’LIM TARBIYASIDA DIDAKTIK O’YINLARNING AHAMIYATI - Safarova Diyora Xusan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalar inson kamolotining eng muhim va poydevor bosqichida turadilar. Bolaning dastlabki besh yili uning tafakkuri, bilimlarni o‘zlashtirish qobiliyati, tafakkur taraqqiyoti va butun umri davomida shakllanadigan axloqiy asoslari uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Shu jihatdan, bola uchun har qanday pedagogik jarayon, ularning yoshiga mos, tabiiy muhitda, qiziqarli va o‘rgatuvchi tarzda tashkil etilishi maqsadga muvofiqdir. Maktabgacha ta’lim muassasalarida o‘quv-tarbiyaviy jarayonni samarali tashkil etish, ayniqsa, bolalarda mustaqil fikrlash, idrok qilish va muomala ko‘nikmalarini rivojlantirishda didaktik o‘yinlardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi.