ADABIYOT DARSLARIDA INTERFAOL METODLARNING O‘RNI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: maqolada adabiyot darslarida interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati va zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Interfaol metodlar o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini rivojlantirish, ularni faol va ijodiy fikrlashga o‘rgatish, shuningdek, adabiy asarlarni chuqurroq anglash imkonini beradi. Maqolada interfaol metodlarning turlari, afzalliklari, amaliy qo‘llanilishi va ta’lim sifatini oshirishdagi roli ilmiy jihatdan yoritilgan.