“MEHROBDAN CHAYON” ROMANIDAGI REALIYALAR TAHLILI - Marjona Jumayeva Qurbonmurod qizi; Raximova Nazira Dusli qizi; Jumayeva Durdona Malik qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “Mehrobdan chayon” romanidagi realiyalar — ya’ni asarda aks etgan tarixiy, madaniy, maishiy va diniy hayotga oid detallarning badiiy va ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi. Realiyalar romanning tarixiy ishonarliligini kuchaytirish, obrazlarni xarakterlash, o‘sha davr ijtimoiy-madaniy muhitini jonli tasvirlashdagi roli yoritilgan.