RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINING EKSPORT RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI: XITOY VA TURKIYA TAJRIBASI TAHLILI - Baqoyeva Gulbahor Matyoqubovna; Musabekov Sherali Nazarali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada global raqamli iqtisodiyot sharoitida kichik biznes subyektlarining eksport raqobatbardoshligini oshirishning zamonaviy mexanizmlari Xitoy va Turkiya tajribasi asosida tadqiq etilgan. Maqolada raqamli platformalar, elektron tijorat tizimlari va innovatsion logistik infratuzilmaning eksport samaradorligiga ta’siri qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kichik biznesning tashqi bozorlarga chiqishida raqamli transformatsiya jarayonlari tranzaksiya xarajatlarini kamaytirish va bozorga kirish tezligini oshirishda hal qiluvchi omil hisoblanadi. O‘tkazilgan tahlillar asosida O‘zbekistonda milliy raqamli eksport muhitini shakllantirish, logistik jarayonlarni optimallashtirish hamda tadbirkorlikni moliyaviy qo‘llab-quvvatlashning yangi institutsional vositalarini joriy etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.