O‘ZBEKISTONDA PEDAGOGLARNING KASBIY CHARCHASHI VA RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASI ASOSIDA TAHLIL. - Orziqulova Farzona (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda pedagoglarning kasbiy charchashi muammosi ilmiy-nazariy va qiyosiy tahlil asosida yoritilgan. Tadqiqot jarayonida kasbiy charchash tushunchasining mazmun-mohiyati, uning pedagogik faoliyatdagi namoyon bo‘lish shakllari hamda pedagog shaxsiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Shuningdek, rivojlangan mamlakatlarda pedagoglarning kasbiy charchashining oldini olishga qaratilgan samarali tajribalar o‘rganilib, ularni O‘zbekiston ta’lim tizimi sharoitida qo‘llash imkoniyatlari asoslab beriladi.