QISHLOQ VA SUV XOJALIGI MAXSULOTLARNING YETISHTIRISH VA QAYTA ISHLASHDA INNAVATSION RESUSTEJAMKOR TEXNOLOGIYALARNING JORIY ETISH. - Mamatqulov Fayzullo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya O‘zbek tilida Mazkur maqolada qishloq va suv xo‘jaligi mahsulotlarini yetishtirish hamda qayta ishlash jarayonlarida innovatsion resurs-tejamkor texnologiyalarni joriy etish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda suv va energiya resurslaridan samarali foydalanish, tomchilatib sug‘orish, raqamli monitoring, aqlli qishloq xo‘jaligi (smart agriculture) hamda agroklasterlar faoliyatida zamonaviy texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini qayta ishlashda chiqindisiz va kam chiqindili texnologiyalarni qo‘llashning iqtisodiy va ekologik samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari resurslardan foydalanish samaradorligini oshirish, mahsulot tannarxini kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash imkonini beradi.