MAKTAB O‘QUVCHILARINING JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Bobojonov Nozimjon; SIROJIDDIN NASRIDDINOV SALOHIDDIN OʻGʻLI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada maktab o‘quvchilarining jismoniy tarbiya darslarida ijtimoiy faollikni oshirishda oila va maktab o‘rtasidagi hamkorlikni takomillashtirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarning jamoaviy o‘yinlarda, guruh mashg‘ulotlarida va sport tadbirlarida ishtirokini rag‘batlantirishda ota-onalar bilan pedagoglar o‘rtasidagi samarali muloqot va qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy pedagogik tavsiyalar, innovatsion yondashuvlar va maktab-hamkorlik platformalarining jismoniy tarbiya samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi.