AYOLLAR KIYIMINI TIKISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYASI - Jumanova Gulbahor Bozorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada ayollar kiyimini tikish jarayonida qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar, innovatsion ishlab chiqarish usullari hamda dizayn va konstruksiyalashdagi yangi yondashuvlar batafsil yoritiladi. Tadqiqotda kiyim tikish sanoatida raqamli modellashtirish, avtomatlashtirilgan kesish texnologiyalari, zamonaviy tikuv uskunalari va yuqori sifatli to‘qimachilik materiallaridan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ergonomika, estetik talablar va iste’molchilarning individual ehtiyojlarini inobatga olgan holda kiyim ishlab chiqarish jarayonlarini takomillashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar yordamida mahsulot sifatini oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini yaxshilash hamda raqobatbardosh ayollar kiyimlarini yaratish imkoniyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari tikuvchilik sohasi mutaxassislari, dizaynerlar va kasb-hunar ta’limi muassasalari uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, ayollar kiyimini tikish texnologiyasini zamonaviy talablar asosida rivojlantirishga xizmat qiladi.