INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA SUN’IY INTELLEKTLARDAN FOYDALANISHNING AFZALLIGI - Aliyeva Zebiniso Xolmirzayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada informatika fanini o‘qitishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, imkoniyatlari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda SI vositalari yordamida individual o‘quvchilarga moslashtirilgan dars jarayonlarini tashkil etish, o‘quv motivatsiyasini oshirish va murakkab mavzularni tushunishni osonlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada virtual laboratoriyalar, interaktiv mashg‘ulotlar va avtomatlashtirilgan baholash tizimlarining informatika ta’limida samaradorligini oshirishdagi roli ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari informatika o‘qituvchilari, ta’lim sohasidagi innovatsion texnologiyalarni joriy etuvchi mutaxassislar va ta’limni raqamlashtirish bilan shug‘ullanuvchi tashkilotlar uchun amaliy ahamiyatga ega.