TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AFZALLIKLARI - Axmedova Malika Turayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda raqamli transformatsiya jarayonlarining ta’lim tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda ta’limni modernizatsiya qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar ta’lim jarayonining ajralmas qismiga aylanib, raqamli transformatsiya sharoitida pedagoglarning raqamli kompetensiyasini rivojlantirish, o‘quvchilarning mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini shakllantirish hamda innovatsion o‘quv muhitini yaratish masalalari ko‘rib chiqiladi. Raqamli texnologiyalarni samarali integratsiya qilish ta’lim sifatini oshirish va tizimni xalqaro standartlarga moslashtirishning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.