MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARINI SAMARALI BOSHQARISHDA RAHBARNING TIZIMLI KO‘NIKMALARINING O‘RNI - Ergasheva Madinaxon Asqarali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarini samarali boshqarishda rahbarning tizimli ko‘nikmalarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida rahbarning strategik fikrlashi, rejalashtirish, tashkil etish, muvofiqlashtirish va nazorat qilish kabi tizimli ko‘nikmalari boshqaruv samaradorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv yondashuvlari asosida rahbarning tizimli faoliyati ta’lim sifati va pedagoglar faoliyatiga ijobiy ta’siri tahlil qilingan.