ZAMONAVIY IQTISODIYOTDA ELEKTROMOBILLARNING AFZALLIKLARI VA ISTIQBOLLARI - Valijonova Nodira Bozorboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada global ekologik o‘zgarishlar va energiya inqirozi sharoitida elektromobillarning texnik-iqtisodiy afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada elektr dvigatellarining samaradorligi, atmosferaga chiqariladigan zararli gazlarni kamaytirishdagi roli va iste’molchilar uchun iqtisodiy manfaatlari muhokama qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda "yashil transport"ni rivojlantirishning istiqbollari va infratuzilmani shakllantirish masalalari yoritib berilgan.