ZAMONAVIY O’ZBEK ADABIYOTI VA YOSHLAR - Mulikamanova Sevara Mambetjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy o‘zbek adabiyoti bugungi kunda o‘zining taraqqiyot bosqichida yangi yo‘nalish, yangi dunyoqarash va yangi mazmunga ega bo‘lib bormoqda. Jamiyat hayotining barcha sohalarida yuz berayotgan o‘zgarish va yangilanishlar badiiy adabiyotda ham chuqur aks etmoqda. Ayniqsa, yosh avlodni tarbiyalash, ularning hayotga, kelajakka, vataniga va o‘zligiga nisbatan munosabatini shakllantirish, yangi epoxa ruhida voyaga yetkazish masalasida adabiyot muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Zamonaviy o‘zbek adabiyoti nafaqat milliy madaniyatimizning boyligini, balki zamon nafasini, yoshlarning hayotga qarashini, orzu-umidlari va jamiyatdagi o‘rnini ham yuksak badiiy mahorat bilan tasvirlab beradi.