IQTISODIYOTDA BYUDJET SOLIQ SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘Li; Ergashev Suxrob Mirzohiddin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida byudjet-soliq siyosatining mazmuni, shakllanish tartibi va iqtisodiyotga ta’sirini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida soliq siyosatidagi yangiliklar, byudjet daromadlari va xarajatlari, shuningdek soliqlar va imtiyozlar tizimi o‘rganildi. Maqolada 2018– 2025 yillarda kiritilgan o‘zgarishlar, ularning iqtisodiy barqarorlik, investitsiyalarni jalb etish va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari soliq siyosatini takomillashtirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish bo‘yicha tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.