INKLYUZIV TA’LIMINING MOHIYATI VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IJTIMOIY AHAMIYATI. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Abdurashidova Marjona Abduxoliq qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’limning mohiyati, asosiy tamoyillari va imkoniyati cheklangan bolalar uchun ijtimoiy ahamiyati yoritib beriladi. Inklyuziv ta’lim zamonaviy ta’lim jarayonida barcha bolalar, jumladan imkoniyati cheklangan bolalar uchun teng imkoniyatlarni yaratish, ularni jamiyatga integratsiyalash va shaxsiy salohiyatlarini rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada milliy va xalqaro tajribalar, ilmiy adabiyotlar tahlili asosida mazkur tizimning afzalliklari hamda qo‘llanilayotgan metodlar ko‘rib chiqiladi.