2020-2025-YILLARDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI VA "YO’L XARITASI " - Raxmatullayeva Aziza; Eshmamatofa Sitora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasi va yo‘l xaritasi masalalari bugungi kunda ta’lim tizimining eng dolzarb yo‘nalishlaridan biri sifatida e’tiborga molik. Har bir bolani teng huquqli ta’lim olish imkoniyati bilan ta’minlash, ularning ijtimoiy hayotga to‘laqonli kirishini rag‘batlantirish va madaniyatlararo hamkorlikni rivojlantirish maqsadida inklyuziv ta’lim tamoyillari joriy etilmoqda. Inklyuziv ta’limning maqsadi ta’limdagi farqliliklarni inobatga olib, har bir talabaning imkoniyat va ehtiyojlariga mos keladigan o‘quv muhitini yaratishdan iborat.