INKLYUZIV TA’LIMDA TARBIYA MASALALARI. - Eshmamatova Sitora; Bazarova Yulduzxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida tarbiya masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’lim nafaqat bilim berish, balki imkoniyati cheklangan va barcha bolalarni ijtimoiy muhitga muvaffaqiyatli moslashtirish, ularni tarbiyalash va jamiyatda munosib o‘rin egallashiga sharoit yaratishni nazarda tutadi. Maqolada inklyuziv ta’limning tarbiyaviy vazifalari, milliy va xalqaro tajribalar tahlili, metodik yondashuvlar, natijalar va muhokamalar keltirilib, xulosa va takliflar berilgan.