FOTOSINTEZ JARAYONI VA UNING AHAMIYATI - Salimova Sharofat Isoqjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsia: Ushbu maqolada fotosintez jarayonining biologik mohiyati, uning bosqichlari va atrof-muhit uchun ahamiyati yoritilgan. Fotosintez orqali o‘simliklar quyosh nuridan foydalanib, karbonat angidrid va suvdan organik moddalar — glyukoza hosil qiladi va atmosferaga kislorod ajratadi. Maqolada fotosintezning oziq- ovqat zanjiridagi o‘rni, kislorod ishlab chiqarishdagi roli, ekologik muvozanatni saqlashdagi va iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashdagi ahamiyati batafsil tushuntirilgan.