“4K” KOMPETENSIYALARI ASOSIDA KREATIV DARSLARNI LOYIHALASH TEXNOLOGIYASI - Abdiyeva Qo'ysintosh; Ergasheva Farangiz (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: “4K” kompetensiyalari asosida kreativ darslarni loyihalash texnologiyasi zamonaviy ta’lim jarayonining dolzarb va samarali yondoshuvlaridan biridir. Bugungi kunda ta’lim sohasida o‘quvchilarni nafaqat nazariy bilimlarga, balki hayotiy ko‘nikmalarga va ijodiy fikrlashga o‘rgatish muhim sanaladi. Shu nuqtai nazardan, “4K” kompetensiyalarining — tanqidiy fikrlash, kommunikatsiya, hamkorlik hamda kreativlikning — ta’lim jarayoniga integratsiyasi ta’limning sifatini yangi bosqichga olib chiqish uchun samarali zamin yaratadi. Ushbu yondashuv nafaqat o‘quvchilarning bilimini chuqurlashtirish, balki ularning shaxsiy sifatlarini, ijtimoiy ko‘nikmalarini va ijodiy salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.